• Irina S

Hyaluronihappo ihonhoidossa

Päivitetty: 7. loka 2018


Varmasti jokainen moderni nainen on kuullut hyaluronihapon hyödystä kosmetiikassa, mutta ei ymmärtänyt loppuun asti, mistä on kyse. Tämän viestin tarkoitus on täyttää näitä tiedon puutteita.


Hyaluronihappo
Hyaluronaani eli hyaluronihappo on solujen pinnalla valmistettava ja soluväleissä esiintyvä pitkäketjuinen sokerimolekyyli.


Mikä on hyaluronihappo?


Hyaluronihappo on polysakkaridi, joka on erilaisten biologisten rakenteiden ja nesteiden olennainen ainesosa. Se on läsnä muun muassa syljessä, aivo-selkäydinnesteessä ja nivelnesteessä (nivelen voiteleva neste), luissa, rustoissa ja sillä on kriittinen rooli ihon rakenteessa.


Hyaluronihappoa tuottavat fibroblastit, samoin kuin kollageenia ja elastiinia. Näillä 3 ainesosalla on tärkeä rooli ihon nuorekkuuden säilyttämisessä. Jos etsitään analogiaa, niin iho voidaan kuvitella patjaksi, jossa kollageeni ja elastiini ovat jousia ja hyaluronihappo – niitä kietova vaahtokumi.


Hyaluronihappo on ihmisen elimistössä luonnostaan esiintyvä aine, jota nykypäivinä on opittu valmistamaan keinotekoisesti kemiallisin keinoin.


hyaluronihapon ominaisuus
Yksi hyaluronihapon molekyyli sitoo itseensä noin 500 vesimolekyyliä.

Hyaluronihapon päätehtävä on vesimolekyylien vetäminen ja pitäminen, joten ilman sitä on melkein mahdotonta kuvitella kuivalle iholle tarkoitettua kosmetiikkaa. Lisäksi se on mukana hapen, ravinteiden ja eräiden verisolujen siirtämisessä.Hyaluronihapon lajit


  1. Lyhytketjuinen eli pienimolekyylinen hyaluronihappo: lievittää tulehdusta. Sitä happotyyppiä käytetään palo­vam­ma­po­tilaiden hoitoon, alaraajahaavojen, akneen, psoriasiksen ja herpeksen hoitoon. Sitä hyödynnetään kauneudenhoidossa yhtenä kosmetiikkatuotteiden ainesosista, sillä ominaisuuksiaan menettämättä tämä hyaluronihappo tunkeutuu ihoon kestävästi ja syvälle.

  2. Keskimolekyylinen hyaluronihappo: estää solumigraatiota, solujen lisääntymistä jne. Sitä happotyyppiä käytetään silmien ja joidenkin niveltulehduksien lääkinnässä.

  3. Suurimolekyylinen hyaluronihappo: virkistää ihon solutoimintoja ja kykenee sitomaan itseensä isoa määrää vesimolekyylejä. Tämä hyaluronihappo antaa iholle kimmoisuutta ja hyvää vastustuskykyä huonoja ympäristötekijöitä vastaan. Sitä happotyyppiä käytetään silmätautiopissa ja kirurgiassa sekä kauneudenhoitoon piikitettävien aineiden valmisteissa.Mitä tapahtuu ihon ikääntymisen myötä?


Valitettavasti naisen ikääntyessä hyaluronihapon hajoaminen ylittää hapon synteesin. Hyaluronihappopitoisuuden laskeminen aiheuttaa sitoutuneen veden määrän pienentymistä kudoksissa ja kudosten ikääntymisen merkkien esiintymistä. Kun taas vialliset molekyylit säilyttävät kyvyn sitoa itseensä vettä, mutta menettävät kyvyn luovuttaa vettä. Tämän seurauksena vesimolekyylejä kertyy verinahan ja ihonalaiskerroksen väliseen rajapintaan, mikä johtaa toisaalta turvotukseen soluvälitilassa ja yhtä aikaa nestehukkaan orvaskeden pintakerroksissa.


Mikä vaikuttaa haitallisesti ihon ulkonäköön? – UV-säteilyn vaikutus, – epäterveelliset elintavat (tupakointi, alkoholi), – epätasapainoinen ruokavalio, – psyko-emotionaalinen tila ja – ja tietysti ikä. Iho tulee veteläksi, tylsäksi, kuivaksi, siinä ilmenee pieniä ryppyjä.

Ikääntymisen myötä sekä huonojen tekijöiden vaikutuksen alaisina kaikki nämä ilmiöt lisääntyvät ja aiheuttavat ihon kuivuutta ja saman tien kasvojen pöhöttyneisyyttä, silmäpusseja, ihon joustavuuden ja kimmoisuuden vähenemistä sekä ryppyjen ja pigmentaation syntymistä.


Miten hidastaa oikeasti ihon ikääntymistä?


Hyaluronihappo on ylivoimainen ihon kosteuttaja. Kosteutettu iho näyttää aina täyteläisemmältä eli nuorekkaammalta kuin kuiva iho. Hyaluronihappo täyttää juonteita ja veltostunutta ihoa injektioiden tapaan, joskaan ei toki yhtä tehokkaasti. Hyaluronihapon kosmeettinen käyttö on turvallista, sillä se ei sisällä täyteaineiden tapaan ristikkäissidoksia.


Renew tarjoaa ainutlaatuisen patentoidun valmisteen, Elvyttävät ja syväkosteuttavat hyaluronihappotipat Dew drops+ HA. Valmisteen koostumuksessa on 91% pienimolekyylista hyaluronihappoa, joka on luontainen kosteuttaja ja se sisältää myös D-pantenolia ja allantoiinia ihon rauhoittamiseksi sekä butyleeniglykolia, joka toimii luonnollisena säilöntäaineena, jolla on lisäksi kosteutusominaisuuksia. Koostumus on mahdollisimman hypoallergeeninen ja luonnollinen.


Tätä valmistetta käytetään monella tavalla, ensinnäkin seerumina tai viimeistelyhoitona päivittäiskäyttöön kaikille ihotyypeille. Se kosteuttaa, rauhoittaa ja elvyttää ihoa eikä aiheuta mustapäitä. Tuotetta suositellaan käyttämään myös tiivisteinä naamioiden, mm. alginaattinaamioiden alle. Hyaluronihapolla on antiseptisiä ominaisuuksia. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että Dew Drops+HA-tipat soveltuvat käytettäviksi minkä hyvänsä injektiohoidon jälkeen. Kosteutusvaikutuksen tehostamiseksi hyaluronihappotippoja voidaan saada tunkeutumaan ihoon myös laitteistomenetelmillä, jolloin aine tunkeutuu syvemmälle.


DEW Drops + HA
Hyaluroniseerumi Dew Drops+HA on ainutlaatuinen sekä hoitoaine, että myös lääkinnällinen aine parasta laatua.


#renewsuomi #renewihonhoito #ammattisarjarenew #beautyblogrenew #hyaluronihappo #ihonkosteutus #ikääntyvänihonhoito

110 katselukertaa0 kommenttia